Tanuljunk meg mi is a munka nyelvén beszélni

A nyelvtanulás egy elképesztően fontos dolog, ami a mai világban szerintem mindenki számára egyértelmű. Nagyon különös belegondolni, hogy a korábbi korszakokhoz képest, mennyi médiát fogyasztunk idegen nyelven. Hiszen jelenleg az angol az egyik legnagyobb világnyelv és ha az ember nem akar várni egy sorozat szinkronjára, vagy egy videojáték magyarítására, akkor neki kell állnia az elsajátításnak.

Ez pedig szerintem egy nagyon pozitív és érdekes tendencia. Középiskolában az anyám mindenáron azt akarta, hogy németet tanuljak, de az sosem érdekelt igazán. Az angolt azonban magamtól megtanultam, mivel nem egy tantárgynak éreztem, hanem szükséges eszköznek ahhoz, hogy elérhessek olyan dolgokat, amik érdekelnek. És milyen különös, évekkel később, mikor elkezdett érdekelni a német kultúra, sokkal egyszerűbben jött ez is. Remélem a jövőben pedig még több nyelvet tudok majd elsajátítani!

Észrevettem azonban, hogy az élet különböző részeinek is megvan a maga nyelvezete. Ilyen például a munka világa, amiben mindig el voltam veszve, egészen addig, amíg rá nem találtam a Topiwork csapatára. Egy éve kezdtem el az egyetemet, marketing szakon és bár nagyon élveztem az új életemet, mégis tudtam, hogy szükségem lenne valami munkára. Éppen ezért elkezdtem keresgélni az interneten marketing gyakornok diákmunka után. Az első találatok között volt a Topiwork oldala, úgyhogy fel is néztem rá.

marketing gyakornok diákmunka

Rögvest nagyon megtetszett az, hogy a felület ennyire letisztult volt. Nem kellett tehát attól félnem, hogy elveszek majd a munkakeresés szövevényes labirintusában. A legnagyobb segítség ebben pedig egyértelműen a munkahely kereső lesz. Ez egy könnyen használható funkciója az oldalnak, ami lehetővé teszi nekünk, hogy a legrövidebb idő alatt találjunk valami olyan munkát, ami tényleg illeni fog hozzánk.

Ha már tudjuk, hogy pontosan milyen munka érdekel minket, akkor elég csak beírnunk az első sorba a megnevezését. Azt is érdemes kiválasztani, hogy milyen városban vagy városrészben szeretnénk munkát vállalni, hiszen ezzel is ki lehet szűrni egy csomó felesleges találatot. Ha azonban ti is az én cipőmben jártok és még nem vagytok biztosak benne, hogy milyen munkát akarnátok vállalni, akkor sem fog cserben hagyni a Topiwork oldala.

Mivel, ha lejjebb tekerünk, észre fogunk venni pár kiírást, amik összefoglalóbban tüntetik fel a különböző munkalehetőségeket. Ez a kategóriák rendszere, ami nagyon megsegített abban, hogy megtaláljam az ideális munkát. Simán csak rákattintottam a marketing gyakornok diákmunka feliratra és rögtön elkezdhettem nézegetni az ehhez tartozó ajánlatokat.

A Topiwork oldalán pedig bőséges a választék, úgyhogy nem kell attól tartanunk, hogy csak valami gyengébb ajánlattal kell beérnünk. Ráadásul nagyon tudatosan választhatunk, mivel a főbb információk már rögtön fel vannak tüntetve. Így pedig könnyedén össze tudjuk hasonlítani a különböző ajánlatokat és kideríthetjük, hogy melyik lesz a legjobb közülük. Annak is örültem, hogy a bérezést sem rejtegették előlünk, hiszen ez az egyik legfontosabb dolog, ha munkaválasztásról van szó. A gyakornok pozíció pedig a pénz mellett még egy jövőképet is adhat az embernek, hiszen tapasztalatot szerezhet a jövőbeli szakmájában.

A marketing gyakornok diákmunka kategórián belül találtam pár munkát, ami nagyon érdekelt, úgyhogy gyorsan regisztráltam és jelentkeztem. Ez a folyamat egyébként nem vett igénybe többet pár percnél és utána már hátra is dőlhettem. A telefonhívás pár nap múlva érkezett és egy rövid interjú után meg is kaptam a pozíciót.