Bármely új hobbi, vagy egy új nyelv megtanulása is segítség lehet

A nyelvtanulásnak számos előnye van. Egy-egy idegennyelv ismeretével jobbnál-jobb állásokra tehetünk szert, cserediákként izgalmas kalandokban vehetünk részt. Mindenképpen érdekes és hasznos időtöltés, mellyel csak gyarapíthatjuk tudásunkat. Egyik kedves ismerősöm alkoholizmus leszokás kezelő program részeként kezdett el vadonatúj nyelvet tanulni.

Szégyellte ugyan a problémáját, de előbb-utóbb rá kellett döbbennie, hogy az egyetlen út számára a megoldáshoz való eljutáshoz csak az lehet, ha külső segítséget kér. Ekkor talált rá a Felépülök Családi Felépülési Központra, mely programja segítségével sikerül tünetmentesen együtt élni függőségével.

Ez az intézmény alkohollal és egyéb függőségekkel küzdők, és családtagjaik segítségére nyújt segítséget a leszokásban. A beteg állapotától függően konzultációsorozattal, vagy bentlakásos program keretei között folytatott terápiával segítenek a gyógyulásban.

Kapcsolatfelvétel telefonon, vagy e-mailen lehetséges állapotfelmérés és konzultáció veszprémi és budapesti helyszíneken érhető el. A 28 napos felépülési program helyszíne pedig Szőc, a festői Balaton-felvidéki település.

Az, hogy mely terápiás módszer a legcélravezetőbb a beteg számára, az első állapotfelmérés alkalmával kerül meghatározásra. Ez attól is függ, hogy a függő milyen egészségi állapotban van, illetve, hogy betegsége milyen hatással volt családjára, munkahelyi kapcsolataira egyéb jogi vagy egzisztenciális körülményeire. Van, akinek a felépülését olyan konzultációsorozat lefolytatása szolgálja a legjobban, mely heti rendszerességű és általában 6-8 találkozásból áll.

Azoknak, akiknek ez nem elegendő, mindenképpen javasolt a 28 napos, bentlakásos terápia lefolytatása. A program során a kezeltek lépésről-lépésre sajátítják el azokat a módszereket, melyek segítségével egy új, józan élet vár rájuk. Az alkoholizmus és a leszokás járhatnak párban, azonban ehhez meg kell tanulni, melyek azok a pontok az életvitelben és a gondolkodásban is, melyeken mindenképpen változtatni kell ahhoz, hogy a kliensek tünetmentesen élhessenek együtt függőségükkel. Hasznos lehet új hobbi, vagy időtöltés választása is, mellyel a betegek leköthetik figyelmüket és új élményekkel gyarapodhatnak.